Meditatie- en overgangscursussen

Voor iedereen is het goed om te mediteren, maar weinig mensen komen hier echt toe. Vaak zijn we te druk of denken, dat doe ik morgen wel en voor je het weet ben je een week verder. Om hier toch aandacht aan te kunnen besteden zijn er binnen deze praktijk meditatiecursussen opgezet.(zie ook de Blog van 1 februari 2017: Het nut van mediteren)

Bij voldoende deelname start er een OCHTENDGROEP OP WOENSDAG 13 FEBRUARI. Wil je meedoen? Geef je dan zo gauw mogelijk op! De groepjes blijven klein en zitten daardoor dus snel vol. 

De bijeenkomsten zijn praktisch van aard. Er worden korte meditaties gedaan. Onder andere het aarden, het loslaten van negatieve energie en ontspanningsmeditaties komen aan bod. De meditaties vinden zittend op een stoel plaats, dus je hoeft geen matje of meditatiekussen

mee te nemen. Ook hoef je geen speciale kleding aan. De groepen zijn klein, waardoor er voor iedereen voldoende tijd en aandacht is. En zijn we een keer vroeg klaar met mediteren, dan “pakken we een kaartje”. Hiermee krijg je altijd iets extra’s mee, want deze kaartjes geven je inzicht in jezelf en wat er op dat moment bij je speelt.

De bijeenkomsten vinden één keer in de twee weken plaats en er zijn in totaal 4 bijeenkomsten. De meditaties worden gegeven op een avond van 19.30 uur tot 21.00 uur. En op een morgen van 09.00 uur tot 10.30 uur.

De kosten zijn €45,00 inclusief koffie/thee en de meditaties, voor 4 bijeenkomsten.

Heb je zelf een groepje waarmee je samen deze meditatiebijeenkomsten wilt volgen, dan kan dat.  Er kan op elk moment een nieuwe groep starten, mits er voldoende deelnemers (minimaal 4) zijn. Of woon je wat verder weg, maar zou je wel graag mee willen doen, ik kan ook op locatie een cursus verzorgen. Dit kan gewoon bij je thuis in bijvoorbeeld de huiskamer of bij mooi weer in de tuin. Hiervoor geldt ook minimaal 4 deelnemers. Ik breng dan nog wel reiskosten in rekening. Deze bedragen € 0,30 per kilometer.

In het najaar van 2019 starten er 4 bijeenkomsten met als thema De Overgang.

Deze bijeenkomsten zijn voor vrouwen die (bijna) in de overgang zijn en hier graag meer over willen weten. Of willen leren hoe ze de overgang beter en makkelijker voor zichzelf kunnen hanteren, zodat ze deze periode zo goed mogelijk door kunnen komen. Iedere avond wordt ingevuld met een stukje kennisoverdracht; hoe hou je jouw leven in balans, wat gebeurt er in je lijf en wat kan je met voeding reguleren. Daarnaast is er een praktisch deel met meditatie- en ontspanningsoefeningen. De groepen zijn ook hier weer klein, waardoor er voldoende tijd en aandacht is voor elke deelnemer. De bijeenkomsten zijn in samenwerking met acupuncturist, Carla van de Kamp en natuurgeneeskundige kinesioloog, Richtje Doeven.

De bijeenkomsten zullen op een avond zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. De kosten zijn €65,- inclusief koffie/thee en een cursusmap.

“De overgang? Dat is toch iets van puberen, maar dan voor oude vrouwen?” Aldus Guusje, toen 10 jaar.

Heb je vragen, wil je informatie of je opgeven dan kan dit via telefoon (06-13808508) of mail (joke@jokesnijder.nl).

 

Meer informatie vindt je bij de Schrijfseltjes. Of houd  mijn website www.jokesnijder.nl en/of Facebookpagina Praktijk Hart en Handen, in de gaten voor meer informatie!