Hart en Handen voor Kinderen

Voor kinderen is het leven soms een hele uitdaging. Baby’s, jonge kinderen, tieners en pubers kunnen problemen ervaren in hun leven. De vele indrukken die ze opdoen, de hoge eisen die aan ze gesteld worden of moeilijke tijden die ze meemaken in het gezin of op school. Het kunnen allemaal redenen zijn waardoor het kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals boosheid, concentratieproblemen, verdriet,  of slaapproblemen.

Kom je er met je kind even niet meer uit? Wij lossen het samen op! Samen met de ouders en het kind kijk ik om te zien waar hij of zij vast loopt. De kinderen leren steviger in hun schoenen te staan en komen lekkerder in hun vel te zitten. Ze leren om hun eigen denken en handelen positief te beïnvloeden. Ze leren hun eigen kwaliteiten (her)ontdekken en krijgen zo (weer) zelfvertrouwen.

Kinderen kunnen ook reageren met lichamelijke klachten, zoals huidproblemen, hoofdpijn of buikpijn. Ook dan zoek ik naar  de oorzaak om te kijken hoe we dit het beste op kunnen lossen.

Kindermeditatie
Waar het in deze bijeenkomsten om gaat, is dat kinderen lekker in hun vel zitten, stevig in hun schoenen staan en rust voor zichzelf kunnen creëren in het vele moeten van nu. Daarnaast is het belangrijk dat ze plezier hebben in deze manier van bezig zijn.

De bijeenkomsten worden op een speelse en luchtige manier gegeven en aangepast aan de leeftijd en het niveau van het kind. Het is handig als kinderen makkelijk zittende kleding aan hebben. De groepen zijn klein zodat er voldoende tijd, aandacht en ruimte is voor ieder kind.

Er zullen 5 bijeenkomsten zijn van een uur. De kosten hiervoor zijn €50,- voor 5 bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden gegeven op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur en/of donderdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur. In overleg zijn andere dagdelen mogelijk, mits voldoende deelname.

De bijeenkomsten worden gegeven in deze praktijk, aan de Noordwolderweg 32 in Vinkega.

 

Vragen of opgeven kan via mail; joke@jokesnijder.nl of telefonisch via 06-13808508